lørdag den 25. april 2009

Så for søren..

Da Tina og hendes to følgesvende kom hjem fra byen idag spurgte de om jeg ikke ville med en tur på Pubben Porter House.. Så det takkede jeg ja til, og tog fint tøj på også afsted..
Vi fik lidt at spise og udforsket deres drinks, også tog vi den sidste bus hjem her for lidt siden..
Det var nu meget hyggeligt..

Det er bare sjovt at se deres bykultur herovre.. Her går man jo super tidligt i byen også tager man tidligt hjem.. Så da vi kom var der faktisk ret godt fyldt, også omkring klokken 22 der var der bare proppet, og da vi gik hen mod bussen omkring 22.50 der var der begyndt at tynde lidt ud i folket derinde.. Altså der var stadig mange mennesker men ikke så mange som tidligere på aftenen..

Så det var en god aften.. Det er lidt sjovere end bare at være selv hjemme i hvert fald.. Og Porter House er i hvert fald et sted jeg godt kunne komme igen.. Rigtig hyggeligt, god mad og god stemning..

Nåh, men nu vil jeg smutte ind i min seng, er helt træt i hovedet.. I morgen tager de andre til Blanchardstown.. Jeg tror bare det er bedst jeg bliver hjemme, pengene er SLET ikke til at tage nogen steder.. Også er det jo ikke sjovt :) Bare busturen derud er også lidt pebret, eller nu har jeg jo et lille fint buskort, men så mister jeg en dag på det som jeg egentlig skal bruge i næste uge på arbejde, så jeg bliver hjemme og holder hygge søndag :D
ÅRRRH SNÅRT SNART VORES OVERBOERE IHJEL.. Seriøst.....
De larmer bare hele tiden.. Da vi først flyttede ind troede vi bare det var børnene, men det kan sgu ikke være børnene der bliver ved fra klokken 10 om morgenen til klokken 23-24 om AFTENEN... Og nogen gange får man helt chok fordi der bare kommer et mega bump.. Grrrr.....

Nåh, men ellers er det jo blevet lørdag.. Det startede med jeg stod op fordi det larmede helt vildt, også tog Tina og fellows afsted ind til byen.. Og det gjorde jeg også lidt efter.. OGså startede det jo self med at regne.. TRÆLS.. Og lige nu i dette øjeblik hvor jeg skriver så skinner solen helt vildt.. Så jeg skulle have ventet et par timer med at tage derned så havde jeg undgået det..

Men ja det er nu ikke så sjovt at tulre rundt nede i byen alene, men fik da handlet lidt ind til aftensmad også fandt jeg vidst også en kjole..

Igår fik jeg mig nosset sammen til at se twillight.. Der er jo kæmpe hype omkring den så den skulle jo ses.. En ½ time inde i filmen synes jeg godt nok den var lidt mærkeligt, og kunne heller ikke helt bestemme mig for hvad jeg synes om den da den var slut.. Men idag efter jeg lige har tygget lidt på det hele så synes jeg faktisk den var okay god, tror i hvert fald lige jeg skal se den en gang til før jeg bestemmer mig helt..
Men ville faktisk hellere læse bøgerne.. Tror de er 100 gange bedre..
Jeg har bare lige den sidste bog i millenium serien jeg skal have læst først, skal jo lige se hvad der sker med Salander og hendes far og ja det hele :D Kan være jeg skal begynde på den idag..
Fik også set Madagaskar 2 igår.. Den er faktisk god nok af en 2'er at være.. Så thumbs up for den..

Og ja det er det jeg bruger min friweekend til :P Se film og læse bøger, og shoppe lidt..

Glæder mig til at komme ind i Maj måned, der kommer til at ske lidt mere..

Men herovre kan man godt se at det er begyndt at blive forår.. Det regner helt vildt, men det gør også at træerne og græsset er HELT grønt.. Sådan rigtig lysegrønt.. Det ser vildt lækkert ud.. Og det er heller ikke fordi det er super koldt.. Det er bare overskyet med regn.. Lige bortset fra nu hvor solen titter lidt frem..

Nåh, jeg tror jeg vil sætte musik på og begynde at læse i min bog..

Hygge

fredag den 24. april 2009

Regn regn regn regn.... Tænk at man faktisk ønsker sig tilbage til DK fordi der er sol og sommer... Det er da lidt trist..

Jeg keeeeeeeder mig.. Og jeg har fri weekend i denne weekend, det skal nok blive sjovt.. Jeg er uden penge og Tina har sin søster + kæreste på besøg, så skal tulre rundt alene. PLUS at jeg nu på 4 time har en hyletone i mit venstre øre.. Er overbevidst over det kommer af den larm der er på institutionen, det er sgu da træls..

OG JA jeg er ynkelig.. :)

Nåh, men ellers har det bare gået som det plejer.. Er blevet rost for mine imponerende puslespilsevner, så hvis jeg ikke bliver pædagog så er der fremtid indenfor puslespilslavning.. Hehe.. :) Men ja puslespil har jeg lavet de sidste par dage, og på 1000 brikker vil jeg godt lige have lov til at sige mine damer og herre.. Men det er også fordi jeg har haft morgenvagter, der ser du jo kun drengene sammenlagt 2,5 time eller sådan noget ud af en vagt på 7 timer.. Og ellers så er der jo fri beskæftigelse. Jeg kunne så have valgt at læse i en af mine fagbøger, men jeg af frygt for at falde i søvn, kastede jeg mig over puslespillene..
Vi har også været SYGT mange på arbejde idag, vi har været 5 studerende og 4 staff, så vi har gået lidt op og ned af hinanden.. Men os studerende sad og snakkede over puslespillene og det var faktisk meget hyggeligt at snakke med nogen på sin egen alder.. Sådan noget ungdomssnak..

Ellers havde jeg en aftenvagt forleden med en af mine yndlingsmedarbejdere.. Hun spurgte mig rent ud om hvad jeg syntes om stedet her.. Og ærligt svarede jeg, at jeg kunne virkelig ikke se hvordan de skulle gøre noget for de her drenge, som skulle hjælpe dem videre i livet..
Og hun gav mig ret..
Hun spurgte hvad jeg så mente man skulle gøre.. Og jeg mener jo at de skal indføre noget mere omsorg, uden på den bog om solhaven(dansk institution for kriminelle unge) jeg har læst står der, "Arbejdet med udstødte unge kræver læssevis af omsorg"De mangler kropskontakt, støtte, tillid og ja bare omsorg..
Ovre i Tinas afdeling sidder en knægt hvis far lige er blevet skudt.. Tina beskriver ham som indelukket og betuttet.. Og personalet derovre snakker om hvor underlig han er istedet for måske lige at tænke sig om engang.. En knægt der har mistet sin far, og sjovt nok efter han har mistet sin far, begynder han at lave kriminalitet og er derfor end på Finglas..
OMSORG!!!!

Hende min kollega hun sagde at hun var enig med mig i at de her drenge skulle have omsorg, men at det var bare så svært at lave om på hele systemet.. Netop fordi at for ikke mange tiår tilbage blev en masse unge misbrugt inde for det her område, så nu er systemet blevet så stramt at der faktisk bliver stillet spørgsmål til: Hvorfor vil du kramme ham her, hvad giver dig lyst til at give ham et kram.. Det er jo helt absurd..

Så gav hun mig et eksempel.. Hun havde en knægt ovre i afdelingen, 2 meter høj og næsten lige så bred, (hun er selv 1.50 og virkelig tynd) han kom gerne hen og stillede sig ved siden af hende og lagde armen på hendes hoved.. Sådan en lille sjov ting, og det var en ting de havde sammen.. Så til en forældresamtale af en art, sad drengen ned, hvor hun så går hen og gør det samme ved ham fordi nu er han jo mindre end hende.. Og det blev hun anklaget for, og skulle hele møllen igennem systemet..
Så det er derfor de har udviklet en form for berøringsangst for de her drenge.. Der skal så lidt til for at det ender ud i noget grimt noget..
Og det er jo noget pjat.. Så vil man jo som land ikke gøre noget ved det her stigende ungdomskriminalitetsproblem..

Jeg synes det er helt til grin.. Men de er jo så gammeldags herovre i forvejen så hvorfor ikke også på det område.. Men jeg ville da bare synes det var deprimerende at arbejde der så, og vide at man faktisk ikke kan gøre en hylende disse..

Hun forklarede så også at hun brød de regler lidt, selvom hun ikke gav kram og kys så "rører" hun ved drengene.. Ihh det lyder lidt forkert på skrift.. Men når hun snakker med dem lægger hun hånden på skulderen til dem, eller hvis de lige siger noget kvikt får de et fingerhop på næsen eller lidt rusken i håret.. Og det er faktisk nok til at lave anklager mod hende..
Hun bruger også betegnelsen "Yes son, that's good son" Når hun snakker til drengene og det er også en form for omsorg i mine øjne..

Det er også derfor hun er en af mine yndlings, det er en person man kan lærer noget af, hun er meget inspirerende..

Jeg ser i hvert fald frem til hver gang jeg skal arbejde med hende..

Hun er også en af de få kvinder som kan slå igennem overfor drengene.. Nogle af de drenge som er traveller har det rigtig svært ved at kvinder er de styrende.. I deres kultur er kvinderne ingenting, og skal bare gøre som mændende siger ellers bliver de slået halvt ihjel. Men hende her hun slår bare igennem, både med stemme, mimik og kropssprog så når hendes toneleje ryger op så adlyder de fleste af drengene inkl dem fra traveller familien..

Nåh, jeg vil tage min computer og hyletone for øret med ind under dynen og se en film..
Tænker på at tage bussen ind til byen i morgen og gå til rundt bare for at lave noget.. Men nu skal jeg lige se om det regner først..

Hygge

tirsdag den 21. april 2009

FRIDAG!!! Årh det er bare dejligt.. Selvom tiden den bare snøvler sig afsted og jeg er mere træt nu end da jeg stod op, er det bare dejligt at slappe af i hovedet..
Har trukket dynen, pude og computer med ind i vores stue og lagt mig på sofaen og set serier.. Det minder da bare lidt om hjemlig hygge..
Det er den anden ting der bare er træls ved at have fri.. Så savner du det derhjemme endnu mere....

Igår var jeg til vejledning og det gik faktisk fint nok.. Tina og jeg har snakket om at tage fra Irland 14 dage før, fordi vi betaler husleje fra d. 15 til d. 15 så hvis vi rejser fra Dublin før d. 15 Juli sparer vi lige 7500 kroner i husleje.. Så det skulle jeg jo lige snakke med Declan om.. Og overraskende nok sagde han at det var i orden med ham, hvis det var i orden med vores skole.. Vi kunne endda bo et par dage på de værelser hvor vi tilbragte den første uge.. Så lige nu ser det ud som om vi kan komme hjem lidt før.. Det kunne bare være dejligt.. At komme hjem og lige falde til før at skolen og hverdagen starter igen..

Vi snakkede også om at jeg skal flytte afdeling snart. Jeg forklarede jeg synes det var synd at jeg skulle smutte nu fordi jeg følte det gik meget bedre.. Så han sagde jeg bare kunne tage et par uger mere i min afdeling.. I den anden afdeling er mit eneste mål at følge en assesment og det tager 28 dage.. Så er der jo 2 måneder derovre hvor jeg bare skal lave ingenting.. Så det passer mig fint at jeg får lidt ekstra tid i min afdeling.

Vi er også mod slutningen af den 3 månede herovre.. Selvom tiden går langsomt nogen gange så går den i det store og hele ret hurtigt.. Håber også bare Maj måned den flyver afsted.. I midten af Maj skal jeg til London på weekend tur med min mor, det bliver super.. Jeg har altid ønsket at se London, og det er også et stykke tid siden jeg har set min mor så den weekend ser jeg frem til..

Nåh, jeg må hellere slæbe mig ud i bad og op og handle ind til aftensmad og i det hele taget bare ud og gå en lille tur og få frisk luft.. Det siges jo at være sundt :P HEhe..

søndag den 19. april 2009

Så for søren.. Så har jeg en lille weekend her fra idag til i morgen.. Fik fri idag klokken 18 også skal jeg først møde klokken 13.30 i morgen.. Solen stod højt på himlen igen idag, det er jo bare dejligt.. Det hjælper i hvert fald lidt på det hele..

Men ja jeg har haft en god dag idag.. Jeg ved ikke lige om det har hjulpet at være hjemme engang.. Synes i hvert fald det går meget bedre på afdelingen nu.. Både kontakten mellem drengene og mig, også sproget.. Igår og idag har vi spillet spil.. Skak, dam og monopoly, og det er jo skide sjovt.. Skak og dam er i hvert fald.. Monopoly er et lidt mere krævende spil for de her knægte må man sige.. Jeg var da ved at rive hårene ud af hovedet på mig selv tidligere idag da vi spillede :P

Jeg startede med at tilslutte mig spillebordet og spurgte om jeg ikke lige skulle være med og jo det kunne vi da sagtens.. Så mig, en kollega og to drenge sætter et spil igang.. Drengene er meget hurtige til enten at flytte din brik for dig, eller læse dit chance kort op, hvis du er lidt for langsom, og det meste af spillet foregår stående også gerne med lidt råben.. Det var i hvert fald mit første indtryk.. Også det der med at vente på tur.. Eller lige vente med at slå til den ene lige har betalt den anden, det er sgu noget af en prøvelse.. Og hver gang det var min tur ventede jeg pænt til alle handler var afsluttet for så at slå med terningerne, og de blev halv irriterede på mig til sidst fordi det holdte tålmodigheden altså ikke til.. Hvor jeg prøvede at forklare hvorfor jeg ventede, så der ikke skete misforståelser, eller råben rundt omkring. Men det lod til at fise ind og ud igen..

Så er der fodbold i fjernsynet og personalet overdrager sin plads til en af de andre drenge som har stået og kigget lidt på. Imens er der også kommet en til som gerne vil være bank.
Og midt i spillet sidder jeg og undre mig over at alle andre end mig har mange pengesedler i hånden.. Men ja det er vel ikke for sjov de sidder derinde.. Og når du ikke har bevis for snyd så tæller det jo ikke :)

Så bakker en dreng ud af spillet og ham der var bank overtager.. Og det er lidt som om han tager nogen af bankens penge med sig. Så får vi et spillet til at køre i ca et kvarter mere, stadig med hurtige bevægelser og misforståelser omkring hvem der nu ikke nåede at betale hvem, fordi de lige var hurtige nok.. Også begynder der at komme snyd ind i det, og når de så bliver konfronteret med det prøver de at køre den længere ud.. Så de tæller med deres brik igen og selvom at man tæller 1-2-3-4-5 så tæller de 1-2-3-4-og-5 som jo så er 6 felter..
Så det bliver der diskussion om, jeg forklare at jeg vil ikke spille hvis de snyder fordi det er ikke meningen med det her spil.

Så efter i alt 40 min spil må jeg lægge mine penge og grunde på bordet og sige at nu er det slut fra min side, fordi de bliver ved med at snyde. Drengene kigger bare mærkeligt på mig og kaster sig over mine grunde og penge istedet for at dele dem imellem sig..

OMG tænkte jeg bare også kig jeg ind på kontoret for lige at få ro i hovedet.. Det var godt nok det mest intense/stressende/forvirrende spil monopoly jeg har spillet nogensinde... Hold da op..
Så jeg gav mig til at læse lidt i min bog, mens jeg kunne høre bag mig "Stop cheating", STOP", don't do that","That's stupid" også videre og tænkte bare mit.. Så begyndte jeg at tænke lidt videre..
Hvad kunne jeg have gjort bedre for at få det her spil til at køre..
- Først tror jeg ikke at man skal lade spillerne gå og overlade til andre uden at starte forfra, det virker mere kaotisk at spille videre i en andens spil.
- Skulle jeg have haft mere tålmodighed??!
- Skal man bare slet ikke spille det spil fordi det kan de ikke helt administrere.. E
- Eller måske sætte sig før man starter og snakke om de uskrevne regler for at spille i det hele taget. Så som at vente på tur, lade folk selv flytte deres brik, vente med at slå til man har fået betalt det ene eller det andet osv.

Jeg beslutter mig så for at jeg måske skulle have haft lidt mere tålmodighed, og beslutter mig for at vende tilbage til spille bordet og spørge ind til hvem der vinder.. De er så begyndt på et nyt spil, de 3 drenge.. Den ene dreng, som ikke snyder som sådan, udbryder til sidst "I won't play with you guys when you cheats" Også smider han sine ting.. De andre to bliver så enige om atså gider de heller ikke mere, og lader hele spillet ligge og flyde på bordet.. Og da jeg beder dem om at komme tilbage og hjælpe med at rydde op siger den ene "no" den anden gemmer sig under bordet og den sidste går bare ud i køkkenet efter noget at drikke.. Jeg får så den ene til at hjælpe, ved at jeg siger jeg self gerne vil hjælpe, også kommer de to andre også efter et par øjne fra det andet personale..

Da vi så faktisk har ryddet det op siger drengen som ikke snyder om vi ikke skal tage et spil, bare mig og ham uden snyd.. Så det gør vi, og han banker mig synder og sammen, og jeg taber :D

OGSÅ var der vigtig fodboldkamp i fjernsynet og vi sætter os hen og ser det..

Det var egentlig lige det eneste der er værd at skrive om idag fordi dagen er gået med ovenstående også har jeg fået læst en del.. Det vil jeg også komme nærmere ind på i et andet indlæg.. Jeg er lige blevet færdig med bogen "Det er så fucking træls" Omkring institutionen Solhaven på Farsø.. Efter at have læst den har jeg noget at relatere til i DK og sammenligne med.. Jeg skal bare lige have læst den næste bog jeg har om Solhaven også så jeg har mine kilder helt på det rene :P

Men det var det jeg ville dele med jer idag :D