fredag den 27. marts 2009

Juhu så blev det fredag.. Ikke fordi der sker noget specielt i weekenden.. Det er bare fredag.. I morgen har jeg fri.. Så skal jeg lige ind og lurer lidt inde i byen :P Og søndag har jeg fået mig en ekstra aftenvagt så jeg kan sparer timer sammen til en tur til DK næste mandag..

Nåh men hvad har jeg så lavet idag?
Det har faktisk været en spændende dag idag.. Tina og jeg har været i retten med Tina's keychild.. Han har gennemgået en assesment ovre i hendes afdeling også tager man tilbage til retten og får at vide hvad man så skal.. Enten kan man komme hjem til sine forældre/bedsteforældre, man kan komme i plejefamilie, på en anden institution eller over på en long term stay unit, ligesom den jeg er i på vores institution.. Ham her gutten her han blev så sendt hjem igen.. Dybt tragisk altså.. Anbefalingen fra Finglas child center (altså hvor vi arbejer) var at han kom hen til en sikret lukket institution, ikke så slem som finglas, men bare lukket. Fordi hvis det er en åben så er det med garanti han stikker af.. Han er kun 12 år gammel altså... Så dommeren sendte ham hjem til hans familie på prøvelødsladelse.. Også ser vi ham nok om et par uger igen.. Eller også gør Oberstown, som jeg har fortalt lidt om tidligere..

Det var spændende at komme ind i retten og se hvordan det fungere.. Når man nu siger retten forestiller man sig jo sådan noget man ser på film. Jeg har aldrig været i en retsal før så har ikke helt noget at sammenligne med andet end film.. Men vi kom bare ind i et lille rum.. Der var en dommer med 2 tilhørende damer, os 3 fra Finglas child centre, en pressemand(muligvis, vi gætter i hvert fald på det) klienten, hans far, hans forsvarer, en politidame, en anden advokat dame også en der sad ved en computer.. Og rummet var altså ikke særlig stort må jeg så nok sige..
Jeg var jo så lidt et fjols, fordi jeg ikke havde mine høreapparater med.. Jeg har jo været vant til at gå uden herovre fordi de taler så højt på centret at jeg ikke har brug for dem.. Så jeg fik det hele genfortalt da vi kom ud :P Jeg havde så fornemmet hvad der var sket på kropssproget derinde, og da drengen begyndte at smile..

Da vi sad og ventede på at blive kaldt ind der mødte vi en dreng som tidligere har været i Tinas afdeling.. Han skulle ind igen, jeg fik ikke lige fat i hvorfor og hvordan og hvorledes.. Men det er lidt som en banegård åbenbart.. Ind og ud hele tiden.. Selve bygningen synes jeg ser lidt skummel ud.. Og på væggen var der skrevet en masse navne.. Det er så navne på de drenge som har været der.. Ikke alle sammen, men dem som nu ville begå hærværk på muren.. Den dreng vil skulle ind med hans navn fandt vi..

Vi kom bare Tina, mig og en kollega.. Drengen han bliver hentet af Gardais (det hedder politiet herovre) også bliver han enten lagt i håndjern eller uden.. Hvis centeret anbefaler håndjern så sker det.. Også bliver de sat i celler indtil de skal ind i retten..

Så det har været meget spændene.. Der var også tøjkrise inden vi skulle derhen fordi man SKAL være fin på den.. Og helst i jakkesæt, også selvom du er pige.. Eller bare sorte bukser.. Og selvom jeg har meget tøj, så ejer jeg altså ikke et par sorte bukser..
Så jeg krøb i en nogenlunde pæn grå kjole og høje sko og min blazerjakke for at se pæn ud.. Det er jo lidt svært når halve af klædeskabet er i DK.. :P Men jeg kom da ind.. :)

Bagefter blev vi smidt af inde i byen også tog vi bussen hjem efter at have handlet.. Også har den bare stået på One tree hill på min computer :) Hr. kæreste var så sød at tage mine 3 sæsoner med hjemmefra også har jeg jo købt 2 sæsoner herovre.. Så jeg er underholdt de næste mange uger :D

På trods af det var vi lige forbi HMV igen og kigge efter dvd'er på tilbud til 3.99.. Og søreme om vi ikke lige fandt nogen vi bare måtte eje.. Hehe..

Nåh, men god weekend til jer alle sammen derude :)

onsdag den 25. marts 2009

Hej hej :D
Eller godaften..

Så fik jeg fri.. Pyh en lang vagt.. Men det har faktisk været en god vagt..

Den startede normalt klokken 12 og forløb stille og roligt.. Efter drengene havde været i skole og holdt pause skulle nogle til spinning, og jeg var ude med 2 og spille tennis.. Det havde de så ikke helt tålmodighed til, og ville hellere være drillende.
Efter aftensmaden gik vi over i hallen for at spille fodbold.. Hvor jeg spurgte om det var sådan noget med at vi bare skulle stå og glo på de spillede langbold eller om de skulle spille kamp.. Så kiggede de mærkeligt på mig og spurgte om jeg da ville være med.. Og self ville jeg det, gider ikke stå og glo.. Det grinte de lidt af og spurgte om jeg overhovedet kendte fodbold.. Og jo det gør jeg jo, forklarede at jeg har spillet det for sjov herhjemme i skolen og sådan noget.. Også var kampen igang.. Og Damen her ender med at score 2 mål.. SÅ griner man nok ikke mere hva! :P
Ej det var sgu rigtig sjovt.. Bare lidt nedern at svede i cardigan, cowboysbukser og hængende hår.. Men man må jo ofre sig lidt..
Så det må jeg gerne være med til en anden gang :)

Da vi så vender tilbage til afdelingen falder jeg i snak med 2 af drengene.. Ham den ene er ny og han er ankommet til afdelingen for 2 dage siden.. Så han spørger hvor jeg er fra, og alt muligt.. Nogen gange forstår jeg ham ikke helt og han spørger så om jeg ikke kan forstå hvad han siger.. Jeg forklare at det irske folk herovre snakker lidt hurtigt og har en anden udtale en hvad jeg har lært + at jeg har et høreproblem derfor jeg ikke altid lige er hurtig til at forstå.. (Synes ellers jeg forstår det meste) Så tager han hånden op for munden og siger noget hurtigt.. Jeg siger til ham jeg ikke høre efter fordi han gør det for at drille. Så siger han det igen, bare henvendt til den anden dreng, og de griner begge to.. Og de bliver ved.. Igen siger jeg at jeg hører ikke efter hvad han siger med mindre han taler tydligere til mig..
Så bliver de afbrudt af de skal ud og ryge, og han siger det til nogen af de andre drenge, som kigger på mig og griner. Også er det bare løs..
Da de kommer ind igen gør han det igen hvorefter jeg siger til ham at jeg gerne vil have han skal stoppe. Fordi jeg står heller ikke og snakker dansk til ham for derefter at gøre grin med han ikke forstår det. Det forstår han ikke helt og siger det er jo ikke det samme, hvorefter en kollega tager over da han hørte hvad jeg sagde..
Da vi kommer op på sengegangen går vi ind og tager en snak med drengen om at man ikke skal gøre grin med andre og specielt ikke med personalet.. Det jeg var glad for ved samtalen var at jeg blev omtalt som staff overfor ham, og ikke som studerende. Fordi der er en lidt lad holdning blandt drengene til de studerende. Vi skal i hvert fald ikke bare komme og sige noget til dem fordi vi er jo bare studerende.. Men ja vi fik den afsluttet og jeg fik en undskyldning..

Jeg fik dog af vide af en kollega at hvis det sker igen sådan noget så skal jeg sige til, til personalet.. Hvor jeg forklarede at det er lidt svært hvis de står i et andet rum fordi jeg kan jo ikke bare råbe derind at nu driller de altså.. Det sætter mig jo endnu svagere.. Jeg bliver jo også nødt til at lærer at sige fra, og synes det gik godt idag.. Det var svært lige i øjeblikket at sige NU stopper vi og tale lidt højere end normalt.. Men bagefter var det dejligt at jeg havde gjort det og det gør mig mere sikker i jeg kan gøre det igen.. Har nemlig tænkt at jeg helst ville undgå det fordi når det er noget så pludseligt så er det hurtigt svært at formulere sig.. Bare på dansk endda, og hvis man så lige pludselig skal fyre noget af på engelsk som ikke er helt tænkt igennem 5 gange først, så kludrer de hurtigt.. Men underligt nok var det der kom ud af min mund flydende nok og han forstod beskeden..

Så selvom aftenen startede godt så kan det godt vende 180 grader rimelig hurtigt..
Men jeg synes stadig det var en god aften, og jeg håber på at spille noget mere fodbold derovre.. I sportstøj næste gang vel og mærket.. Må vænne mig til at have det liggende i tasken..

Men ja det var egentlig idag.. :)
I morgen har jeg lavet en bytter, så jeg er på en 12-22 igen.. Jeg skal jo samle timer ind til at jeg skal hjem til påååååske :D

12 dage :D

tirsdag den 24. marts 2009

Så for søren så blev det hverdag igen..
Har haft en morgenvagt idag.. Ved ikke helt hvad jeg synes om de morgenvagter.. De er sgu lidt trælse.. Især når man er studerende.. Der er ikke rigtig noget du kan lade, og du bliver ligesom "væk" fra resten af personalet.. Men idag havde jeg taget min computer med for at kigge endnu nærmere på den didaktiske opgave vi skal lave.. Er rimelig tilfreds med det jeg har lavet indtil videre, mangler bare teorien også skal jeg have pudset af, er stadig lidt i tvivl med selve handlingen men håber at få noget feedback undercover hjemmefra Vestervang..

JEg kan heller ikke helt finde ud af om det jeg har lavet er rigtigt nok.. Dengang på semi da vi skulle lave sådan en opgave, blev vi ikke helt bedømt.. Vi fik bare to linjer feedback udleveret, og det synes jeg ikke helt man kunne bruge til noget.. Så føler mig lidt lost.. Har sendt en mail i retning af min vejleder derhjemme også, kan være han kan sige nogle kloge ord..

Fik jeg egentlig luftet for hvad jeg ville lave??
Ellers gentager jeg bare lige mig selv..
Jeg vil lave drama med de her knægte, og det skal omhandle at se med andre øjne. Jeg udvælger 3 drenge og 3 personale som skal bytte roller. Resten er så publikum. Så har jeg på forhånd opstillet 3 situationer hvor hver situation har nogle krav som skal indgå. En morgen situation, en middags situation og en aften/godnat situation. Kravene kan være at en af drengene ikke vil stå op. Det skal indgå i det lille stykke.. Hver situation skal spilles i omkring 3-4 min og improviseres udover de krav der bliver stillet.
Er i med??
- Det jeg så ikke kan finde ud af er om der ligesom skal være noget konkurence mellem personale og drenge.. At publikum skal give point eller sådan noget til dem som klarede det bedst..
Jeg synes i hvert fald bare der mangler et eller andet for at det fuldender det helt.. :(

Nåh nok om min opgave.. Men hvis du har et par hjælpende ord til mig så læg endelig en kommentar.. Er frisk på feedback..

Ellers idag mens jeg sad ligeså stille for mig selv og skrev, gik brandalarmen.. ARG.. Så jeg skulle jo lige pakke mine ting sammen i den øredyngende larm.. Også finde ud til hvor man skulle stå.. Jeg var jo helt alene og var faktisk ikke blevet informeret om at hvis der opstod brand hvor man så skulle stå til tælling. Men jeg fandt en kollega som fulgte mig på vej :)
Så har man også prøvet det.. Det var bare en prøve.

Senere til middagsmaden hørte jeg noget omkring noget fodbold + at der lige pludselig dukkede en masse ekstra drenge op i kantinen.. Så viste det sig at der var en drengeskole på besøg. Vel et skræmme besøg.. Og at de skulle dyste i en lille fodbold kamp mod vores drenge.. Så det gik tiden med efter maden også havde jeg jo fri da de var færdige.. Vores drenge vandt ;) Til fordel for det personale der mødte ind klokken 14 hehe.. Ellers havde der nok være mega sure miner..

Ellers har jeg ikke så meget at sige.. I morgen har jeg en 12-22 vagt, så må vi se hvad dagen byder på..

mandag den 23. marts 2009

Så.. Nu må jeg heller også få skrevet noget :D De 3 nederste indlæg er fyldt med billeder fra de sidste par dage hvor Hr. kæreste har været på besøg.. Vi har rigtig leget turister og vendt hjem og aftenen med ømme fødder og ben, og vabler på tæerne.. Men det er jo ikke rigtig ferie ude :)

Onsdag ankom han til lufthavnen, vi tog ind i byen fik lidt og spise også tog vi ellers bussen hjem for lige at sige hej og tage en slapper..

Torsdag: Så skulle byen ses.. Vi tog bussen ind til byen og begyndte så at gå.. OG vi fandt Temple bar, Grafton Street, Trinity College, Liffey river, en eller anden park og en masse andet.. Hr. kæreste fik shoppet lidt tøj og ellers gik vi bare rundt og nød vejret og hinandens selskab. Det var bare super hyggeligt at lege turist og få set den anden del af byen.. Så vi vendte hjem med super ømme ben og fødder og lå og så film om aftenen..

Fredag: Der stod den på dyr.. Vi tog bussen ind i byen og videre til Dublin Zoo.. Vi vidste ikke helt hvor søren den var henne, men vi fulgte efter nogle andre også var vi der.. På vej derhen så vi Phoenix park som er den største park på Irland (tror jeg nok) Den er i hvert fald bare STOR..
Men det var zoo'en nu også.. Og ej den var flot.. Hvis nogen skal til Irland og bare har lidt interesse i dyr og sådan noget så er Dublin zoo værd at besøge.. Så hen på eftermiddagen kunne mine små ben ikke mere, så vi tog bussen hjem..

Lørdag: Vi tog ind til byen igen, man kunne godt mærke det begyndte at blive lidt koldere så vi tog hurtigt en bus hjem igen.. Vi var inde i HMV (Stor dvd/spil/musik butik) og finde en masse billige film som vi kunne hygge med da vi kom hjem.. På vejen hjem stod vi af i Glasnevin.. Når man kører ind til byen ser man en KÆMPE kirkegård så der ville vi lige ind og kigge. Og den var bare STOR har ikke set noget lignende..

Søndag: Var lidt slappe af dagen.. Vi ville ind i byen om aftenen og spise og udforske Dublin om aftenen.. Vi kunne ikke helt blive enige om hvad vi ville om dagen så det blev til film, computer og læsning.. Det er faktisk ret svært at finde en restaurent i Dublin.. De fleste steder er sådan noget halv bar/pub og cafe.. Men næsten som det så helt håbløst ud fandt vi et lille hyggeligt sted.. Og det var faktisk rigtig god mad..

Også sidder jeg her nu og skriver.. Hr. kæreste har lige skrevet at han er landet i god behold i DK.. Og jeg synes faktisk lejligheden virker lidt tom.. Det er lidt øv.. Men om 14 dage så tager jeg til DK og er hjemme på visit.. Det glæder jeg mig til..

Tina er på arbejde lige nu og jeg har fri resten af dagen.. Vejret driller lidt, så da jeg var inde i byen stod det ned i stænger så jeg skyndte mig bare hjem.. Tror den står på læsning og dvd'er resten af aftenen.. Også starter arbejdet igen i morgen :)

Men ja, under det her indlæg er der 3 indlæg med MASSER af billeder.. Tag et kig og bliv fristet til at se Dublin en dag :D
Lørdag og Søndag - Besøg på Kirkegården i Glasnevin og sidste aften i Dublin med god mad og hygge.

















Fredag i Dublin Zoo





























Torsdag på opdagelse i Dublin city