torsdag den 14. maj 2009

SÅ for søren nu sker der noget..

De sidste to dage har jeg nået at skifte afdeling OG mødt selveste Maria Aarts grundlæggeren af den pædagogiske metode Marte Meo..

Hvad er Marte meo?

Marte Meo kommer af latin og betyder ”ved egen kraft”. Metoden er et konkret redskab til at analysere alle former for samspil gennem korte videosekvenser.
Metodens elementer består — kort fortalt — af følgende:

  • se og følge initiativ
  • bekræfte initiativ og følelse
  • benævne initiativ og følelse
  • turtagning
  • positiv ledelse
SAKSET fra www.marte-meo.dk :D

Hvis vi nu lige tager en ting af gangen.. Tirsdag stod på foredrag af Maria Aarts fra Holland som fortalte om Marte Meo og viste os lidt video.. Jeg fandt hende lidt svær at forstå, så jeg fik ikke det hele med, men i hvert fald 50 % :D
Men det jeg faktisk fandt mere spændende var at de andre tilskuer var en blanding af folk fra andre institutioner, åbne som lukkede og andre vigtige folk.. Så falder jeg i snak med en, som viser sig at være dommer.. Vi snakkede om hvor jeg kom fra og hvad jeg synes om Irland og alt det grej der.. Også faldt samtalen på systemet herovre i Irland i forhold til DK.. Hvor at hun fortalte at hun beundrede vores system.. Og vi blev hurtige enige om at Irlands system er meget koldt.. For at sige det med et ord.. Der er ingen omsorg, varme, kærlighed, tillid etc. Så det fik vi da lige en pause til at gå med.. Det var lidt sjovt at snakke med en som hende omkring det emne da hun jo egentlig også er rimelig inde i det Irske system.. :D

Nåh, men så igår mødte jeg ind klokken 12 på arbejde.. Midt i vores hand over kommer Declan over og hiver mig til side.. Fordi nu skal jeg over og præsenteres for den anden afdeling.. Da han så finder ud af jeg er på aften holdet, beslutter han at jeg skal da starte med det samme i den anden afdeling.. Så jeg må tilbage og hente mine ting og fortælle det andet staff at jeg altså forlader dem nu.. Det var lidt trist synes jeg, fik også lige et par søde ord og kram med på vejen.. De er nu nogle gode mennesker..

Men ja.. Jeg fik tildelt en mentor som jeg skal følge, og jeg fik arbejdsplan oooog skulle op og snakke med unit manageren omkring regler også videre.. Så da jeg havde fået smidt halstørklæde og halskæde var jeg klar til at arbejde(Man må ingenting have om halsen da de unge der over er uforudsigelige og kan finde på hvad som helst.. Så jeg blev pænt bedt om at tage det af) I selve afdelingen var der 4 drenge.. Nr. 1 dreng er en som HAR været ovre i min gamle afdeling, afsonet sin dom og det hele, men han har lavet noget lort også er han kommet tilbage til min nye afdeling for at finde ud af hvad han så skal.. Nr. 2 dreng havde været i retten men var blevet sendt tilbage for at komme i retten igen om en uge. Nr.3 dreng havde været i retten for et par dage siden, og fået en måned ekstra på afdelingen. Nr. 4 dreng har også lige været i retten og er blevet sendt tilbage, fordi der er ingen seng til ham på den institution han skal hen på..

Så lige nu foregår der faktisk ikke nogen assesment på nogle af de drenge, fordi det har de været igennem.. De venter egentlig bare på at blive sendt videre i systemet..

MEN SÅ.. Mens vi sad og gennemgik reglerne fik vi at vide at der var en dreng på vej.. Så bliver det jo spændende at se hvad der så sker..

Jeg var ikke med til modtagelsen af ham.. Men efter han blev sendt op på værelset var jeg med.. Det der så skulle ske var at der skulle laves en seddel over, hvad han hedder, hvor gammel han er, hvor mange søskende han har, bor han hos mor eller far, hvad for et hus har de, har han nogen diagnose, har han været ude for nogle uheld med synlige ar/sår osv.
Den formelar kunne ikke blive udfyldt da han var rigtig sur/bange/ked af det.. Han blev testet positiv for 3 forskellige slags stoffer.. Og han ville bare snakke med sin mor som ikke vidste han var blevet arresteret eller som vidste han var blevet sendt til Finglas.. Men knægten kunne ikke huske nummeret og det blev der en stor ballade ud af.. Så efter skrig og skrål og lidt skubben til personalet faldt han nogenlunde til ro, og fik en god aften..

Her idag skal alt papirarbejdet laves og han var mere samarbejdsvillig.. Da det er hans første gang han er blevet taget for noget, skal han i retten igen i morgen, også skal de beslutte om der skal ske en assesment af ham, eller om han bliver sendt et andet sted hen..

Så må man sige der sker noget..
Men ellers er afdelingen faktisk god nok.. Jeg skal lige vænne mig til hvilke døre jeg skal ind og ud af, og hvad jeg skal give mig til.. Drengene er faktisk stille og rolige.. Igår der var der fodboldkamp, og de sad faktisk og så den her kamp.. UDEN råben og skrigen.. Ovre i den anden afdeling ville de jo have skulle hente chips, vand, spille ps2, snakke, drille og slås midt i det hele..

Så hele støjniveauet er generelt meget mindre.. Men der tror jeg skylden ligger på personalet.. Fordi ovre i den anden afdeling er personalets stemme meget høj, og derved er drengenes også.. Men i den nye afdeling der snakker alle stille og roligt til hinanden.. Altså jo self kan drengene godt hæve stemmen hvis der er noget de ikke liiiige synes om, men ellers er de generelt søde og flinke i øjeblikket..

Nåh jamen det var da lige en opdatering.. I morgen tager jeg til London med min Mutti, også onsdag går turen til Dk for at se på det gode vejr.. Utroligt man faktisk skal rejse til DK for at få godt vejr... Herovre regner det og ligner oktober måned.. DEPRIMERENDE??? Det tror jeg nok liiiiige....

søndag den 10. maj 2009

Åh jeg har da godt nok en "alt i verden har noget i mod mig" dag idag..

Føler mig syg og måtte tage hjem fra arbejde.. Kvalme, hovepine, svedeture, bankende hjerte og bare utilpas.. Alt i et ord = YNKELIG...

Gider bare ikke være her lige nu.. Vil bare hjem til sønderborg hvor det ikke føles som om man er Palle alene i verden..

Der er ikke sket noget specielt som gør at jeg synes det er sådan nu.. Tror bare det hele ligesom kammer over, og det er bare lige idag..

Fordi på fredag sidder jeg jo i et fly på vej til London for at tilbringe en weekend med min mor.. Onsdagen efter sidder jeg i et fly på vej til DK fordi lige at komme hjem og se Hr. kæreste.. 2,5 uge efter sidder både Tina og jeg i flyet hjem for at holde "sommerferie" i næsten 2 uger.. Og efter det går der 3,5 uge så er vi på vej hjem permanent..

Så når man ser i det lange løb er det jo snart.. Der er bare dage hvor det føles som om at tiden er gået i stå..

Jeg savner også at se noget af Irland.. Og måske burde jeg også bare nosse mig sammen og gøre det selv.. Tage ud og udforske Irland.. Er jo bare lidt en kylling.. + jeg skal have sparet timer sammen til at tage hjem til Dk i Juni så arbejdet er der jo også liiiige...

Ynke ynke... :)